Beatrice Lindéh (fd Lindberg)

Allt och inget, med en lite mer intelligent vinkling.

Det här är Queer!

Publicerad 2018-04-23 11:33:00 i Allmänt, Psykisk hälsa, böcker, genus, politik,

För ett litet tag sedan läste jag en inlägg på facebook av Emmie Särnstedt (https://www.facebook.com/genusexperten/) angående det här med vad queer egentligen är. Har du inte hört någon av hennes föreläsningar så kan jag varmt rekommendera dem, hon är en fena på att förklara queer och hbtq.
Det hon skrev fastnade hos mig, och jag ska förklara varför. Hon skrev om hur osynliggjorda bisexuella kvinnor är, hur diskrimineringen slår hårt och osynligt för den här gruppen (och jag kan tänka mig att bisexuella män också blir rejält osynliggjorda). För det är precis så som hon skriver: som bisexuell tonåring får man höra att det är en fas, det går över, sen går det över till att vara sexigt bland killar/män (som att vi är till för att de ska bli kåta). Pga att samhället ser ut som det gör så lever många av oss i heterosexuella monogama relationer, vilket innebär att varken vi eller någon annan behöver prata om vår sexualitet. Vi syns helt enkelt inte, förutom i porrfilmer då där vi framställs som objekt där det går ut på att mannen är så jäkla sexig att han lyckas ha två kvinnor och de dessutom håller på med varandra (men fokus på mannen för all del). Det blir lite tröttsamt.
Emmie skrev sen en sak som skrämde mig: Bisexuella kvinnor löper en statistiskt större risk för våld i det offentliga rummet OCH i nära relationer än andra. Detta pga objektifiering och sexualisering... ska det behöva vara så här?
 
Jag skriver Vi, därför att även jag är bisexuell. Även om många kanske inte tror det och jag har inte sett någon anledning att trycka upp det i ansiktet på folk, men nu gör jag det ändå och kommer ut, igen. För det är inte första gången, så klart. Jag har varit relativt öppen med min sexualitet sen 20-års åldern, har varit på det klara med vad jag är sen jag var runt 15 (det var då jag fick ett ord för det). Jag har haft relationer med både män och kvinnor, men mest män, för att det är enklast så. Ska sanningen fram så bryr jag mig inte om könet på personen alls, man, kvinna, icke-binär... det är människan som är viktig. 
Precis som Emmie så är jag dessutom en förespråkare för öppna/flersamma/poly- relationer, och betecknar mig som queer. Vad det betyder och innebär vill jag att du googlar om du inte vet.
 
Det är så viktigt att vi börjar prata om sånt här, och accepterar andra människor för dem de är. Kan vi inte alla bara få älska de vi älskar, och låta andra göra detsamma? Hur svårt ska det vara?
 
Som ni säkert redan vet så skriver jag barnböcker om ämnen som kan vara svåra att prata om utan stöd. Den kommande boken handlar om homosexualitet, just för att vi behöver prata med barnen om det här, från början, utan att det är konstigt. I slutet av boken kommer finnas ett avsnitt där Trassel förklarar svåra ord som homosexuell och bisexuell, och en hel del annat. Boken heter "Trassel och de två Papporna" och du kan redan nu förbeställa den här: Kickstarter
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Beatrice Lindéh (fd Lindberg)

Författare, föreläsare, psykolog, sexolog och mamma.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela