Beatrice Lindéh (fd Lindberg)

Allt och inget, med en lite mer intelligent vinkling.

Frågan om frihet och personlig integritet (TW: Covid)

Publicerad 2021-11-19 13:07:48 i Allmänt,

Vår regering har det senaste året, ett och ett halvt kanske, lyckas med något av ett konststycke: de har vänt Sveriges befolkning mot sig själva. De har delat in befolkningen i bra samhällsmedborgare vs. idioter, och så tycker de vi ska behandla varandra. Jag är trött på det här. Väldigt trött. Men jag tror tyvärr inte vi sett slutet på galenskaperna än. För några månader sedan, när jag sa till mina nära att vi snart kommer ha vaccinationspass i Sverige för att få gå ut eller gå på evenemang, möttes jag av misstro och "det skulle aldrig hända". Nu har det hänt. Nästa steg är tvångsvaccinering, och jag lovar, igen, det kommer komma. Samma sak gällde den tredje sprutan: Nejdå, det kommer vi inte behöva. Nu är den här. Snart kommer den fjärde, femte, sjätte.... och det kommer inte vara en om året. Beräkningarna säger att det kommer vara var tredje till sjätte månad. Alltså upp till fyra gånger per år som du ska öka risken för biverkningar (ja, risken är kumulativ).
 
Bra fakta och genomgång av studier, ihop med kritiskt tänkande, kan du läsa här: https://www.annahallen.se/jag-haller-inte-med-dig/?fbclid=IwAR1XaSLiRuT6BgXjAyP8etVEUHgAQ8wjSv16f_wpepQBfQjAqNcrY3THmfc
 
Det första jag vill säga är dock det här: Jag bryr mig inte om ifall du vill vaccinera dig eller inte. Det är ditt val. Ditt och ingen annans. Ditt val ska respekteras och inte ifrågasättas. Däremot vill jag att du tar till dig av den information som finns, och gör valet utifrån fakta. All fakta. Inte bara den som presenteras av de som säljer på dig vaccinet.
 
Nästa sak är det här: Det cirkulerar texter kring att de som inte vaccinerar sig minsann inte vet vad som är i deras mat, hudvård, andra mediciner osv. Vad är det som får er att tro det? Personligen har jag full koll på vad jag och min familj stoppar i oss, på oss, har runt oss osv. Ibland gör jag valet att ändå äta mat på en restaurang eller använda en tvål som är mindre bra. Men jag gör ett informerat val. Det florerar dessutom mängder av öknamn på människor som inte vaccinerar sig, som avhumaniserar och gör de ovaccinerade till "de andra". Det är ett väldigt effektivt sätt att minska empati och förståelse, för "de är ju ändå inte människor som oss." Det pågår dessutom massiva kampanjer där man uppmanar till att tjata på sina anhöriga och vänner att vaccinera sig, att ytterligare så split mellan människor. Har du funderat över varför man tar den vägen för att få människor att vaccinera sig? Med tanke på att man för ett drygt år sedan pratade om att om bara 60% blir immuna så är allt lugnt?
 
Ytterligare saker som tidigare varit sjukt viktiga, som ansetts så viktiga att det står inskrivet i lagar och förordningar världen över: All vård och alla medicinska insatser ska vara frivilliga. All vårdinformation ligger dessutom under stark sekretess, och lämnas endast ut efter individuell mensprövning. Detta har man nu frångått. Vaccinpass är att räkna som ett mjukt tvång, och vården är med andra ord inte riktigt frivillig längre. Din sekretess är heller inte längre viktig, för nu krävs att du är offentlig med din hälsostatus, även om det orsakar men för dig. Seretessen bröts förresten redan när regionerna skickade ut "inbjudningar" till vaccinering till alla som inte redan var vaccinerade. De har alltså gått in i din journal och kontrollerat vaccinationsstatus, trots att det är hårt reglerat i lag att endast den som är aktiv vårdgivare (aktuell läkare/sköterska/annan vårdpersonal) får läsa journalen, och bara i de fall det är medicinskt motiverat. Det här går emot all vett och sans, men av någon anledning är befolkningen nu så skrämd/kuvad/van (läs gärna på om normaliseringsprocessen) att man gör det med glädje och hånar de som inte vill. Var tog den personliga integriteten vägen?
 
Vad är det vi är så rädda för? Om du läst in dig på fakta så kan du se att överdödligheten i Sverige knappt existerar. De som dör hade troligtvis gjort det av andra orsaker, pga befintliga hälsotillstånd. Fakta: det har inte dött fler än vanligt. IVA var redan överbelagt pga för få platser (bland de sämsta i Europa). Man behövde redan sortera ut vilka som fick plats och inte.
Men långtidscovid och följdsjukdomar då? Ja, man kan få långtidscovid, precis som influensan kan trigga lunginflammation och ME. Hur rädd är du för ME? Det är livslångt och fler och fler diagnostiseras med det. Men vi tvångsvaccinerar inte för det. Långtidscovid och ME har förresten väldigt liknande symptom, så vari ligger skillnaden?
Visst är det olustigt att se anhöriga insjukna, och eventuellt dö. Det är inget man vill uppleva. Men vi kan heller inte gå runt och vara rädda för det hela livet, då skulle vi inte kunna ha anhöriga eller ens gå utanför dörren (eller kanske aldrig gå hem eftersom hemmet är den farligaste platsen).
 
Tror jag att det här en en konsiration, att regeringen (regeringar) gör det här för att sätta folket i skiten? Naturligtvis inte. De gör det bästa de kan. De är också rädda och saknar verktyg att hantera det med. Pga rädsla missar de uppenbara saker som: vem gjorde forskningen? Hur gjordes den? Är den valid? Är den generaliserbar? osv. Rädsla gör väldigt mycket med människor, men nånstanns har det nu gått för långt. Det är inte rimligt att 30 personer på IVA (i hela Sverige) ska innebära att man kräver att befolkningen avsäger sig sina grundlagsskyddade rättigheter. Det är inte rimligt att den som tjänar pengar på forskningsresultat ska få göra och presentera forskningen. Det är inte rimligt att använda en hel befolkning som försöksgrupp i ett läkemedelsförsök, och sedan försöka utradera kontrollgruppen (de ovaccinerade). Det är inte rimligt att de som rapporterats för forskningsfusk ska få fortsätta sin forskning och sälja sina produkter.
Det är väldigt mycket i det här som inte är rimligt. 
 
 
Kan vi bara sluta låta rädslan styra oss och respektera varandras val? Det som är rätt för dig, är rätt för dig, men inte säkert rätt för någon annan. 
 

Om

Min profilbild

Beatrice Lindéh (fd Lindberg)

Författare, föreläsare, psykolog, sexolog och mamma.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela